European Media Monitor – magyar modul

Támogató intézményCESAR projekt

Azonosítón.a.
LezártNemzetközi pályázatEgyéb pályázat

Elkészült az Európai Bizottság Közös Kutatóközpontja (JRC) által üzemeltetett automatikus sajtófigyelő–hírkövető rendszer magyar modulja. A rendszer nyelvtechnológiai eszközök segítségével készít az on-line elérhető magyar sajtóból napi hírösszefoglalót illetve követi a fontosabb híreket.

EMM NewsExplorer – napi hírösszefoglaló automatikusan. Az EMM NewsExplorer napi hírösszefoglalót készít a tetszőleges nyelven elérhető hírtartalmak összegzésével. Adott hírhez hozzárendeli annak a különféle nyelveken megjelent változatait, ezáltal az egyes hírek több nyelven, több nézőpontból követhetők. A hírekhez hozzákapcsolja a leggyakrabban említett személyeket, helyeket, intézményeket és más fontos információkat is.

EMM NewsBrief – kiemelt hírek automatikusan. Az EMM NewsBrief azokat az aktuális híreket követi, melyekről a legtöbb szó esik. Az azonos témához kapcsolódó híreket összegyűjti. Az említések számát grafikonon ábrázolva mutatja be a kiemelt híreket, segítséget nyújtva ezzel a napi sajtóban tájékozódni vágyók számára.

Résztvevő kutatók

Pajzs Júlia

Pajzs Júlia

tudományos főmunkatárs

Nyelvtudományi Intézet

Váradi Tamás
főigazgató-helyettes, igazgató, tudományos főmunkatárs

Közreműködő intézmények

Európai Bizottság Közös Kutatóközpontja (JRC)

Európai Bizottság Közös Kutatóközpontja (JRC)