Dodé Réka

Dodé Réka

tudományos segédmunkatárs

Nyelvtudományi Kutatóközpont

A tárgyszavak, kulcsszavak és terminusok vizsgálata terminológiai és nyelvtechnológiai szempontból. Korpuszépítés és a terminusjelöltek kinyerése gépi tanulással nyelv modellek segítségével. Továbbá terminológiai adatbázisok és ontológiák létrehozása és használata.

Elérhetőségek

Szobaszám

316

Telefonszám

+36 (1) 3429372 / 6114

Elérhetőségek

Szobaszám

316

Telefonszám

+36 (1) 3429372 / 6114

Dodé Réka
Bemutatkozás

A Károli Gáspár Református Egyetemén végeztem Keleti nyelvek és kultúrák – japán szakirányon, illetve Magyar nyelv és irodalom alapszakon. Ezt követően pedig Terminológia mesterszakon tanultam tovább szintén a Károli Gáspár Református Egyetemen.

A Nyelvtechnológiai Kutatócsoport munkatársa 2014 januárja óta vagyok, miután gyakornokként nyelvészeti projektekben tevékenykedtem 2013 nyarától.

Az ELTE BTK Nyelvtudományi Iskola Alkalmazott nyelvészeti oktatási programot 2015 őszén kezdtem el Váradi Tamás témavezetésével. Témám a Lexikális szövegbányászat: Doménspecifikus terminuskivonatolás hatékonyságának növelése magyar szövegeken. A doktori iskolában 2021 szeptemberében abszolváltam.

Jelenleg a Terminológiai kutatócsoport adminisztrátoraként, a Nyelvtechnológiai kutatócsoport tudományos munkatársaként dolgozom, illetve nyelvészeti pályázatokat figyelek, írok és adminisztrálok.

Dodé Réka
Publikációk

24 találat
24 találat